Få betalt på direkten

Egenföretagande och konstnärskap är en knepig, men ändå väldigt vanlig, kombination. Konstnären är sällan känd för sitt ordningssinne och sin koll, och det är inte heller vanligt med konstnärer som har feta bankkonton. Som fotograf blir man superglad varje gång man anlitas för en fotografering och man lägger ner tid, själ, hjärta, svett och iland tårar för att kunna leverera ett resultat som klingar i harmoni med det man står för. Sedan ska man fakturera arbetet och inte nog med att man oftast får ta uselt betalt för det arbete man lagt ner, man får sedan också vänta minst en månad innan pengarna faktiskt kommer in till ens förfogande. Det är kämpigt.

Fakturaköp

Det finns en lösning på det senare problemet och det heter fakturaköp, eller ja, fakturaförsäljning om man ser det från sitt eget håll. Jag hade inte hört talas om fakturaköp förrän alldeles nyligen, men har testat det några gånger och är helt såld. Man säljer sina fakturor till invoice.se och får betalt för fakturan inom loppet av ett par dagar! Dessutom säljer man allt ansvar för fakturan så kunder som strular med betalning är inte längre något issue.

Friare tyglar att skapa

När pengarna flödar in lite snabbare får man lite lösare tyglar som konstnär; mindre som håller en tillbaka. Det om något är precis vad vi behöver, för de bästa verken skapas när vi är avslappnade och fokuserade på konsten istället för pressade under den ekonomiska tyngden.

Du kan också gillar