Förändrar huset med modern led belysning

Efter att jag handlade möbler till hemmet förra veckan så kände jag att det var dags att fortsätta på samma spår och fullända detta lilla projekt. Möblerna gjorde verkligen stor skillnad men belysningen i huset är fortfarande under all kritik. Vissa lampor fungerar inte medan andra avger ett kallt ljus som till och med skulle få den mest anpassningsbara människan på jorden att vantrivas. Det är inte lätt att veta vad man ska handla när det kommer till lampor och jag tog därför hjälp av frugan som fick fria händer att välja de ljuskällor som hon tyckte skulle passa bäst. Vi kom överens om att vi skulle variera en del mellan kallvita och varmvita lampor beroende på placering i huset. Till exempelvis ville vi helst ha kallare ljuskällor i hallen medan vi föredrog varmare belysning i vardagsrummet.

Lysrör med LED installerades i grovköket

I grovköket där vi haft problem under en längre tid valde vi ett led lysrör på 4000K och en effektförbrukning på 18 watt som ersatte vår gamla fluoriserande 36 watt Philips rör. Ljuset var bättre och skarpare än den tidigare lampan och att vi tjänar på bytet är naturligtvis ett stort plus i kanten för oss båda ekonomiskt sätt. Lysrören som satt i grovköket har sedan länge strulat och det var skönt att äntligen få detta projekt genomfört. Det otroliga med den nya lampan var att vi inte behövde byta ut armaturen för att få det hela att fungera. Lysröret som vi valde var en så kallad ”retrofit” och fungerar utan problem i en befintlig lysrörsarmatur. Nu hoppas jag inte behöva byta detta led lysrör på många år.

Spotlight belysning i övriga delar av hemmet

I resterande delarna av huset så valde vi spotlight belysning som passar inredningen perfekt. Spottar monterades upp i taket av oss själva och både i vardagsrummet och garderoben sitter nu stilrena spottar som ger ett varmt och fint ljus. Nu kommer jag nog ta en paus från att genomföra några större förändringar i hemmet men hittills är jag väldigt nöjd med den nya belysningen.

Du kan också gillar